Wegwijs in het land van de geuze.

04 oktober 2020

Op de statutaire vergadering van 17 september was de heer Patrick Van der Speigel gastspreker. Als gedreven geuze liefhebber heeft hij ons op een enthousiaste wijze doorheen het lambiek-geuze landschap geleid. Onze gastheer, Andy Debrouwer, heeft het menu dan ook in functie van het onderwerp samengesteld.  

Overdenkingen van de voorzitter

04 oktober 2020

Bij tijd en wijle moet een voorzitter stilstaan bij de werking van zijn vereniging. Ook de voorzitter van Fifty-One Club Halle, Marc Heremans kwijt zich van deze taak ... 

Geen KAASAVOND in 2020

14 september 2020

Wegens COVID-19 verschuiven we onze jaarlijkse kaasavond, die voorzien was op 10 oktober 202O,  naar volgend jaar  zaterdag 16 oktober 2021.

Wij rekenen op een talrijke opkomst van onze sympathisanten!  De opbrengst gaat net zoals de vorige jaren, naar onze sponsering van goede doelen in Halle en directe omgeving.

Winterconcert ter gelegenheid van 30 jaar FOC Halle

8 januari 2020

Het winterconcert, verzorgd door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen met een gastoptreden van mezzosopraan Victorina Eeckeloo werd door alle aanwezigen sterk gewaardeerd. Voorafgaand aan het concert was er de 600ste statutaire vergadering met vertegenwoordigers van het District D102,  Fifty-One International en de  Fifty-One Clubs van Geeraardsbergen, Aalst, Dilbeek en Brussel-Noord. 

Dienst aan de Gemeenschap 

19 december 2019

Naar jaarlijkse traditie werd de opbrengst van onze activiteiten voor het goede doel gedurende het jaar 2019 verdeeld over verschillende instelligen en organisaties in Halle en omgevig. Dit jaar hadden we 12.500,- EUR te verdelen. Het evenement ging gepaard met een receptie die plaatsvond bij één van onze trouwe sponsors, Citroën Garage Vandergucht.

Kaasavond 

12 oktober 2019

Onze jaarlijkse kaasavond in het Onze-Lieve-Vrouwecentrum trok weer de nodige sympathisanten naar ons uitgebreid kaas- en charcuteriebuffet.  De opkomst overtrof weer alle verwachtingen. Met de opbrengst van deze gezellig drukke avond werd onze rekening voor onze Dienst aan de Gemeenschap gespijsd, evenals met de opbrengst van onze sponsorbrochure 2019 die die avond werd uitgedeeld. Al onze sponsors vindt u terug onder de Sponosr pagina. 

Nogmaals dank aan alle aanwezigen om deze avond tot een succes te maken.

Dweilconcerten 

31 augustus 2019

Op deze prachtige zaterdag, de laatste van augustus, was er weer veel volk te been in Halle om de verschillende dweilorkestjes te aanschouwen en te genieten van hun shows. Vlak bij het hoofdpodium stonden wij met onze champagnebar op een bevoorrechte plaats waar het rond 18:00 storm liep voor de prijsuitreiking.  De Halse groep D'(H)opmaten wonnen voor de derde keer op rij de hoofdprijs. Nodeloos te zeggen dat er menig champagne flesje gekraakt werd ! 

FOC Halle op stap in Le Quesnoy

25 augustus 2019

Op zondag 25 augustus trokken wij met z'n allen naar Le Quesnoy in het noorden van Frankrijk, nabij Valenciennes. Pitoresk stadje waarvan de geschiedenis terug gaat tot de tijd van onze aller 'stamvader' Filips de Goede (cfr Bart van Loo) dat door Vauban, de fortenbouwer van de Zonnekoning, omgetoverd werd tot een versterkte stad. De lokale gidse leidde ons rond op, onder en in de stadswallen om de geschiedenis van de landelijk stadje toe te lichten. Weer een leerrijke en plezierige zomeruitstap !

Onze jaarlijks bezoek aan Planckendael

01 juni 2019

Zaterdag 1 juni was het weer zover. Met een volle bus van 53 plaaten (kinderen en begeleiders) werd er 's ochtends, in alle vroegte, vertrokken naar Planckendael voor een leerrijke en plezante dag tussen de dieren en de speeltuigen. Als aandenken kregen alle kinderen een Fifty-One mascotte mee (zie foto).

Na het planten van bomen was het tijd voor een rondleiding in het Hallerbos

04 mei 2019

Op zaterdag 4 mei kregen enkele leden van FOC Halle en hun partner een rondleiding in het Hallerbos. Een ervaren gids ging terug tot de prehistorie om duiding te geven bij alles wat leeft onder en boven de grond in het bos. Een leerrijke namiddag die op bourgondische wijze afgesloten werd.

Fifty-One Club Halle plant bomen voor uitbreiding Hallerbos

03 maart 2019

Na het sponsoren van het boek Het Hallerbos, een initiatief van Natuurpunt Halle,  kon onze club niet wegblijven van de boomplantactie voor de uitbreiding van het Hallerbos. 

Fifty-One Club Halle deelt 15.000 EUR uit aan goede doelen

06 december 2018

In het kader van de Dienst aan de Gemeenschap heeft FOC Halle de opbrengsten van verschillende activiteiten in 2018 uitgedeeld aan verschillende organisaties in de regio te rondersteuning van hun werking en speciale projecten. Zonnestraal, Revalidatiecentrum Land van Halle en Asse, CAWHalle, Dagcentrum de Wip , Huize Terloo, Centrum van Menswelzijn, Buurtwerk Halle, Habbekrats, 't Pasrel en Pirouette mochten elk een cheque ontvangen tijden seen receptie die dit jaar doorging bij één van onze trouwe sponsers, Garage Vandergucht.

Champagnebar op de dweilconcerten

02 september 2018

Voor de 5de keer was FOC Halle aanwezig op de Dweilconcerten in 2018. Het mooie weer zorgde ervoor dat de mensen onze bar vonden midden het feest gewoel! Een succesvolle namiddag !!

Nico De Raedt en Jo Lories, nieuwe leden

4 mei 2018

Wij verwelkomen Nico en Jo in onze club. De vice-gouverneur heeft de eer hen het Fifty-One teken op te spelden.

(c) 2020 FOC Halle vzw

 (c) 2020 FOC Halle vzw

Privacy Statement